Γκόραν Β. Στοΐλκοβιτς γεννήθηκε 22 Φεβρουαρίου 1963. στο δήμο Λέσκοβατς της Δημοκρατίας της Σερβίας.

Βαφτίστηκε στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στη κωμόπολη Βούτσιε κοντά στο Λέσκοβατς, όπου έζησε μέχρι το 1978 .

Το 1978. ξεκίνησε να ασχολείται με με την τέχνη της βυζαντινής αγιογραφίας στο γυμνάσιο τέχνης » Ντιόρντιε Κρστιτς « στη Νις.

Από το 1983. σπουδάζει στη Σχολή Καλών Τεχνών του Βελιγραδίου. Αποφοίτησε στις 28 Ιουνίου 1988. στο Τμήμα Ζωγραφικής, στην τάξη του καθηγητή Momčilo Antonović.

Το 1990. έγινε μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών της Σερβίας . Ως ζωγράφος συμμετέχει σε πολλές συλλογικές εκθέσεις και έχει πολλές ατομικές εκθέσεις με έργα ζωγραφικής και σχεδίου.

Κατά τη διάρκεια των ετών 1983, 1984. και 1985. στην ομάδα εργασίας της καθηγήτριας Ivanka Živković, ως μέλος της ομάδας για την αποκατάσταση και τη συντήρηση βυζαντινών εικόνων, εργάζεται και διαμένει στο μοναστήρι Κοπόριν, κοντά στη Velika Plana, που αναλύει άμεσα και μελετώντας μαθαίνει βυζαντινή αγιογραφία στη βάση και την πηγή. Διερευνώντας και αντιγράφοντας της τοιχογραφίες στην εκκλησία του μοναστηριού Koporin, βιώνει τη φώτιση της Ορθόδοξης Χριστιανικής πίστης.

Το 1984. ζωγράφισε τη βυζαντινή εικόνα του Αγίου Νικολάου στο Βελιγράδι και έμαθε στην πράξη την άλλη φύση των βυζαντινών εικόνων, όταν η βυζαντινή εικόνα του Αγίου Νικολάου ήταν το μοναδικό αντικείμενο που δεν κάηκε μετά από μια ατυχή πυρκαγιά στο σπίτι Μ. Μάτιτς.

Το 1993. ήρθε στην Ελλάδα.

Το 1998. νομιμοποίησε Εργαστήριο Βυζαντινών Εικόνων και Τοιχογραφιών στο Πόρτο Χέλι της Αργολίδας, και από τότε ζωγράφισε πάνω από 15 ναούς βυζαντινών εκκλησιών σε όλη την Ελλάδα, και τώρα συνεχίζει να δημιουργεί διάφορες νέες Βυζαντινές Εικόνες και Τοιχογραφίες .

Το 2002. γίνεται μέλος του Επιμελητηρίου εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (EETE).

2005. έγινε μέλος Οργανισµόυ Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων Ελλάδος (O.S.D.E.E.T.E.).

ΑΤΕΛΙΕ ΣΤΟΙΛΚΟΒΙΤΣ ήδη 20 ετών βρίσκεται στο Πόρτο Χέλι, και συνεχίζει να δέχεται παραγγελίες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό .